U petak počinje jesensko izdanje Ogulinskog festivala bajke: Djecu čekaju bajke, radionice, predstave…

Tko nije stigao posjetiti Ogulinski festival bajke u lipnju, ponovno za to ima priliku! Došlo je vrijeme da se ogulinske ulice i trgovi ponovno pretvore u najmaštovitiju scenu iz bajke, i to od 9. do 11. rujna. Ogulin tako postaje centar zabave, dobrog raspoloženja, bajkovitog stvaralaštva te umjetničkog i kulturnog programa za djecu, mlade i odrasle.

Na jesenskom izdanju Ogulinskog festivala bajke nastupit će brojni izvođači i pripovjedači bajki, a program je prepun zanimljivih radionica, predstava, video projekcija, kao i raznovrsnog animacijskog programa koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Idealna je ovo prilika da cijela obitelj provede kvalitetno zajedničko vrijeme i uputi se na neke od festivalskih scena diljem grada koje nose prigodna imena – RegočĐulin vrtNeva NevičicaStriborPotjehKosjenkaDomaći.

Ulaz na Festival bajke besplatan za sve uzraste

Djeca će moći uživati i u video projekcijama crtanih filmova i JUHUHUHU programa te se odvažiti na tradicionalno polaganje vozačke dozvole letenja na metli. Za vrijeme Ogulinskog festivala bajke, održava se i proslava Dana grada Ogulina pa će festival biti upotpunjen i glazbenim nastupom.

Direktorica TZ grada Ogulina, Sonja Drašković Dedić, istaknula je da su ove godine odlučili napraviti mali zaokret pa većinu profesionalnih kazališnih predstava staviti u nedjelju kako bi i oni spriječeni školskim ili poslovnim obvezama, mogli uživati u odličnom sadržaju.

Ulaz na Ogulinski festival bajke je besplatan za sve uzraste. Organizira ga Turistička zajednica Grada Ogulina, a potaknut je stvaralaštvom slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić koja je rođena u Ogulinu. Program festivala dostupan je na ogfb.hr, na stranici TZ grada Ogulina te službenoj Facebook i Instagram stranici.

Foto: Turistička zajednica Grada Ogulina