Znate li za Pričozemsku, prvu dječju knjižaru u Zagrebu? Pravi je knjiški raj za sve male čitatelje

Imate li doma malog čitatelja, odlična je vijest da ga možete odvesti u prvu dječju knjižaru u Zagrebu – Pričozemska se nalazi na Ravnicama, na platou skrivenom među stambenim zgradama. Pričozemska je naglasak stavila na kvalitetnu modernu dječju književnost te na nagrađivane autore i ilustratore. Osim knjiga, u ponudi knjižare su i edukativne igračke, didaktičke igre hrvatskih proizvođača i dizajnera, kao i sitnice za kreativne poklone.

Prostor Pričozemske zamišljen je da bude više od trgovine. Knjižara nudi izolirani kutak za čitanje s dječjim stolovima koji pozivaju na crtanje. Pričozemska je otvorena prije nešto više od mjesec dana, a brzo je postala popularna među djecom iz susjedstva pa svaki put s nestrpljenjem čekaju nove slikovnice za prelistavanje.

Dobro je poznato da se dobar glas daleko čuje pa na čitaonice, radionice i igraonice u dječju knjižaru pristižu djeca iz cijelog grada. Tako se, najmanje jedanput tjedno, Pričozemska pretvara u glasno mjesto, prepuno smijeha, zabave i nezaustavljivih dječjih pitanja. Djeca dolaze na čitanje priče uz aktivnosti nakon čitanja pa svima postaje jasno da se u slikovnicama skrivaju najljepši svjetovi, kao i da kroz čitanje rastemo, čak i ako mislimo da smo posve odrasli!

Foto: Pričozemska