Ogulin se ponovno pretvara u grad iz bajke: U petak počinje Ogulinski festival bajke

Ogulinski festival bajke pokrenut je još 2006. godine, a za vikend sve zainteresirane čeka njegovo 17. izdanje! Organizira ga Turistička zajednica grada Ogulina, a potaknut je stvaralaštvom književnice Ivane Brlić-Mažuranić, rođene u Ogulinu. Grad i okolica bili su joj najveća inspiracija za pisanje, a od 10. do 12. lipnja festival slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo. Ogulinski festival bajke donosi bogat umjetnički i kulturni program za djecu, mlade i odrasle.

Ogulinski festival bajke nudi sadržaj za sve uzraste

Tako će se ogulinske ulice i trgovi pretvoriti u najmaštovitije scene iz bajke, a u Festivalu će uživati cijela obitelj jer svatko može pronaći nešto za sebe. Festivalske scene diljem grada nose prigodna imena, kao što su Regoč, Đulin vrt, Neva Nevičica, Stribor, Potjeh, Kosjenka i Domaći.

Ogulinski festival bajke donosi i posebno atraktivnu radionicu “Vilinski kutak”, zatim “Stakleno-drvenu priču”, “Priču o malom brodograditelju”, “Oslikajmo bajku” te “Šumska bajka”, zatim “Novi život bijelog vuka” kao i “Bajku o zmajevima naših Zmajoljubaca”. Posjetitelji Ogulinskog festivala bajke moći će uživati i u predstavama te video-projekcijama crtanih filmova poput “Bundašev rođendan”, “Tajno selo”, “Velika utrka”, “Kraljica cipela”…

Ipak, posebnu čar ovom festivalu daje pripovijedanje, u čemu najviše uživaju najmlađi. Ove godine, na programu Ogulinskog festivala bajke posjetitelji mogu poslušati domaćicu Sabinu Gvozdić i njezinu “Živu riječ”, zatim Sandru Vukoju iz Slavonskog broda, “Knjiguljicu” iz Karlovca te “Fora priču” iz Zagreba.

Besplatan ulaz za sve

Ulaz na Ogulinski festival bajke je besplatan za sve uzraste, a organiziran je i prijevoz vlakom iz Zagreba. Polazak s Glavnog kolodvora u Zagrebu je u 8.07 sati, stajanje je u Karlovcu u 9.06 sati te dolazak u Ogulin u 10.16 sati. Povratak iz Ogulina je u 16.20 sati, vlak je u Karlovcu u 17.31 sat, te u Zagrebu u 18.29 sati. Vlak na ovoj specijalnoj liniji staje i na usputnim kolodvorima i stajalištima prema voznim vremenima objavljenim na web stranici HŽPP-a. Cijene prijevoznih karata su 55 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu od 6 do 12 godina ako nemaju pametne kartice za besplatnu vožnju s njom na blagajni mogu dobiti besplatne karte. Vožnja vlakom za djecu do 6 godina je besplatna.

Foto: Turistička zajednica Grada Ogulina